Składniki:
- 5 plastrów schabu
- 2 ogórki kiszone
- 1 cebula
- 200 g boczku
- listek laurowy
- 3-4 ziela angielskie
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kotlety rozbić cieniutko uważając by nie podziurawić mięsa, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Boczek i ogórek kroimy w cieńkie paseczki, a cebulę w piórka. Wszystko przekładamy do miseczki doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz i dokładnie zwijamy formując roladę i obwiązujemy nitką (można spiąć wykałaczką). Następnie obsmażamy na tłuszczu, aż się zrumienią. Na koniec dolewamy wrzącą wodę, dorzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Gdy rolady będą miękkie zagęszczamy sos wodą z mąką i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego.
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Liebster Blog Award. Jeśli masz ochotę wziąć udział w zabawie zapraszam na mój blog.
Pozdrawiam serdecznie