niedziela, 28 czerwca 2015

Roladki drobiowe ze szpinakiem








Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 łyżka śmietany
  • łyżka masła
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy szpinak, chwilę dusimy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszmy, każdą pojedynczą pierś przekrawamy na pół i rozbijamy uważając by nie podziurawić mięsa, solimy i pieprzymy.  
Na rozbite mięso kładziemy plaster sera żółtego na to szpinak i dokładnie zwijamy w roladę. Na rozgrzanym oleju smażymy roladki z każdej strony na rumiany kolor.























Brak komentarzy :

Prześlij komentarz