poniedziałek, 15 czerwca 2015

Naleśniki z kaszą gryczaną i pieczarkami









Składniki:

ciasto
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • szczypta soli
  • 3 łyżki oleju
farsz
  • 2 woreczki kaszy gryczanej
  • 600 g pieczarków
  • cebula
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia
Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i miksujemy. Patelnię nagrzewamy i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na oleju do miękkości. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
W misce łączymy kaszę z cebulą i pieczarkami i doprawiamy solą oraz dużą ilością pieprzu.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety.
Przed podaniem podsmażamy, i podajemy z sosem.





























Brak komentarzy :

Prześlij komentarz