środa, 6 maja 2015

Sałatka z kaszą pęczak i fetą









Pyszna, zdrowa i bardzo sycąca sałatka świetnie nadająca się na kolację.


Składniki:  

  • 200 g rukoli
  • szklanka kaszy pęczak
  • 100 g sera feta
  • 3 pomidory
  • 1 ogórek zielony
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Do osolonej gotującej wody wrzucamy kaszę i gotujemy 15-20 minut. Studzimy.
Rukolę oraz pozostałe warzywa myjemy. Ser, pomidory,ogórek kroimy w 
kostkę a cebulę w piórka. Drobno siekamy szczypiorek. 
Kaszę wsypujemy do miski, wrzucamy rukolę, pokrojone pomidory, ogórka, fetę, cebulę oraz szczypiorek. Wszystko razem mieszamy.
Oliwę łączymy z solą oraz pieprzem. Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę, smacznego.















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz