środa, 10 maja 2017

Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą









Pyszna surówka z białej kapusty z marchewką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym, 

który nadaje całej surówce fajnego smaku. Do tego łatwa i szybka do zrobienia. 

Taka suróweczka będzie pysznym dodatkiem do obiadu, polecam.







Składniki:

  • 1/2 główki kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 por biała część
  • 1 puszka kukurydzy
  •  4- 5 ogórków konserwowych
  • majonez
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę drobno szatkujemy lub ścieramy na tarce na dużych oczka, tak jak ja  to zrobiłam. Posolić i odstawić na 30 minut, aż trochę zmięknie. Obrać marchewki, kukurydzę osączyć z zalewy. Por pokroić w półksiężyce, a marchewki i ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać wszystko do kapusty. Wsypać kukurydzę i wymieszać. Na koniec dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smacznego :)









1 komentarz :