środa, 20 maja 2015

Koreczki śledziowe







Kolorowe ,smaczne przekąski czyli koreczki ,które można wykorzystać na każdej imprezie.Przepis na koreczki jest bardzo łatwy a w smaku są wyśmienite.
Super się prezentują i są naprawdę pyszne.Polecam




Składniki:

- 4 filety śledziowe a`la matias
- 3 marchewki
- 5 ogórków kiszonych
- 2 cebule

- 3 szklanki wody
- 1/3 szklanki ocet
- 1 łyżka cukru
- 1 liść laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 3-4 ziarenka pieprzu


Wykonanie:

Do garnka wlewamy wodę,ocet oraz przyprawy .
Stawiamy na gaz i zagotowujemy.Odstawiamy do ostygnięcia.
Marchewkę ugotować ale pamiętać by jej nie rozgotować.
Śledzia kroimy w paseczki ,cebulę na ćwiartki ,ogórek i marchewkę w krążki.
Kolejno nabijamy na wykałaczkę cebulę,marchewkę,śledzia a na koniec ogórek.
Tak przygotowane koreczki umieszczany w słoiku albo misce i zalewamy wystudzoną zalewą .Odstawiamy do lodówki najlepiej na 24 godziny by przeszły smaki.





















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz