środa, 22 lipca 2015

Kotlety ryżowe z tuńczykiem








Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • puszka tuńczyka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • sól, biały pieprz

Wykonanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Tuńczyk osaczyć z zalewy. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażyć. Wszystkie składniki wrzucić do miski,dodać jajko, doprawić imbirem, solą i pieprzem.  Całość dokładnie wymieszać.  Z masy uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zrumienia.  Osaczyć na papierowym ręczniku.

















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz