Jabłka w cieście








Nie ma chyba takiej osoby co by nie lubiła jabłek w cieście, przecież  to  smaki z dzieciństwa. Pyszne, słodziutkie placuszki idealne na deser czy kolację.


Składniki:

ciasto
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

  • 4 jabłka
  • olej do smażenia 
  • 2 łyżkki cukru pudru 
  • 1 łyżeczka cynamonu

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto połączyć razem na gładką masę. 
Jabłka umyć ,obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w grube plastry.
Na patelni rozgrzać olej. Plastry jabłek  zanurzać  w cieście  i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoto- brązowy kolor z każdej strony.
Usmażone wyłożyć na ręcznik papierowy by osączyć z tłuszczu i oprószyć cukrem pudrem  wymieszanym z cynamonem.
Smacznego!





















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);