Jeśli lubicie wątróbkę to koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
Wątróbka duszona z chili, imbirem, czosnkiem i oczywiście dużą ilością
cebuli. I tak w kilka minut mamy pyszny, sycący i tani obiad.
Tu znajdziecie więcej przepisów na wątróbkę.
Składniki:
- 500 g wątróbki
- 3 cebule
- 1 papryczka chili
- 3 ząbki czosnku
- 2 cm imbiru
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- olej
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wątróbkę oczyszczam, myję i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w półksiężyce, chili, imbir i czosnek siekam. Na patelni podsmażam cebulę, następnie dodaję czosnek, imbir, chili, smażę, doprawiam do smaku solą i pieprze. Na drugiej patelni na oleju podsmażam wątróbkę. Natkę pietruszki siekam. Wątróbkę przekładam do gorącej cebuli, dodaję natkę pietruszki, wlewam 1/3 szklanki bulionu/wody i duszę przez 5 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprze.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz