Pyszny, delikatny, soczysty filet z kurczaka w jajku. Polecam.
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
2 jajka
mąka pszenna
olej do smażenia
sól, pieprz
Wykonanie: Pierś umyć, wysuszuć i podzielić na cztery kotlety. Mięso delikatnie rozbić. Do miseczki wsypać mąkę, w drugiej roztrzepać jajko dodać sól i pieprz. Następnie kotlety obtaczać w mące. Rozgrzać tłuszcz na patelni, gdy będzie gorący każdy kotlet zanurzać w jajku i smażyć na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO!
Mam wrażenie że kiedyś takie jadłam ;) Muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńprzepraszam ale paryski kotlet musi byc panierowany w jajku ubitym na puszysta piane !!!!
OdpowiedzUsuń!
Zawsze robiłam w taki sposób, tak robiła moja mama :) Następnym razem zobaczę jak wyjdzie z ubitą pianą :)
UsuńTak anonimowy masz racje prawdziwy kotlet po parysku musi byc panierowany w dobrze ubitej pianie z jajek!!!!
UsuńAnonimowi, to pokażscie :)
OdpowiedzUsuńMąka, jajko, mąka, jajko!! Dobrze spienione jajko i ta kolejność gwarancją super kotleta!!!
OdpowiedzUsuń