Składniki:
- 400 g makaronu (użyłam razowego linguine )
- 1 brokuł
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 3 łyżki śmietany
- 1/2 łyżeczki bazylii
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do cebuli dodajemy brokuł, dolewamy śmietanę dosypujemy bazylię i doprawiamy do smaku, chwilę dusimy. Na koniec dodajemy makaron, całość mieszamy. SMACZNEGO.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do cebuli dodajemy brokuł, dolewamy śmietanę dosypujemy bazylię i doprawiamy do smaku, chwilę dusimy. Na koniec dodajemy makaron, całość mieszamy. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz