Surówka z kapusty pekińskiej z marchewka. Przepis banalnie prosty,
a surówka smakuje wyśmienicie. Mam nadzieję, że przepis przypadnie
Wam do gustu, bo nam surówka smakowała bardzo, polecam.
Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska
- 2 marchewki
- 1/2 cebuli
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 4 łyżki oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- cukier
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa dokładnie myję. Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miski. Marchew ścieram na tarce na dużych oczkach, cebulę kroję w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekam. Skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam do smaku cukrem, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz