Dziś prosty i szybki przepis na pikantne skrzydełka.
Do tego frytki lub ziemniaki z wody plus
Składniki:
- 1 kg skrzydełek
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- 1 łyżeczka chili
- 1/2 łyżeczki pieprzu grubo mielonego
- sól
Wykonanie:
Mięso myję, osuszam. Wszystkie składniki na marynatę przekładam do miseczki, mieszam. Skrzydełka nacieram dokładnie marynatą, przykrywam folią i wstawiam do lodówki na całą noc. Skrzydełka wykładam na wysmarowaną blaszkę i wkładam do nagrzanego piekarnika do 190°C i piekę przez 40 minut. W połowie pieczenia skrzydełka obracam na drugą stronę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz