Szybka i treściwa sałatka ryżowa z szynką, ogórkiem i czerwoną fasolą.
Do sałatki użyłam ryżu jaśminowego BIO POLSKIE MŁYNY.
Ryż oraz inne produkty Polskie Młyny, które nie są dostępne
Składniki:
- 2 szklanki ryżu jaśminowego BIO POLSKIE MŁYNY
- 300 g szynki wieprzowej (ulubionej)
- 3 duże ogórki kiszone
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 mały por (biała część)
- majonez
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ryż gotuję w osolonej wodzie na sypko, studzę. Szynkę i ogórki kroję w kostkę. Kukurydzę i fasolę wsypuję na sitko i osączam z zalewy. Por drobno siekam w kostkę. Wszystko przekładam do miski, dodaję majonez i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie całość mieszam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz