Dzisiaj przepis na tortellini serowe z brokułem
w sosie śmietanowym z delikatną nutą czosnkową.
I nic więcej już dziś mi nie potrzeba.
Składniki:
- 1 brokuł
- 250 g tortellini z serem
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 50 ml śmietanki 30%
- masło
- sól, pieprz
Wykonanie:
Pierożki ugotować w lekko osolonej wodzie. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę razem z posiekanym czosnkiem, wlać śmietanę (jeżeli lubicie jak wszystko pływa w sosie to dodajcie więcej śmietany) zagotować. Dodać ugotowane pierożki oraz brokuł. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Na sam koniec dodać posiekana natkę pietruszki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz