Lekka, zdrowa i orzeźwiająca sałatka z arbuzem,
serem feta i orzechami włoskimi.
To mój dzisiejszy przepis na bardzo szybką sałatkę.
Składniki:
- 500 g arbuza
- 200 g fety
- 4 garście roszponki
- garść orzechów włoskich
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z limonki
- sól, pieprz
Wykonanie:
Orzechy siekam na mniejsze kawałki i prażę na patelni. Arbuz obieram, usuwam pestki i kroję w kostkę. Fetę również kroję w kostkę, ale troszkę mniejszą niż arbuz. Na półmisku lub mniejszych talerzach rozkładam roszponkę, na nią pokrojony arbuz, ser i posypuję orzechami. Oliwę mieszam z sokiem z limonki, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym sosem polewam z wierzchu sałatkę.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz