Szybka, treściwa sałatka z czerwoną fasolą i kapustą pekińską.
Śmiało możecie ją zapakować i zabrać ze sobą na drugie śniadanie do pracy.
To jedna z moich ulubionych sałatek.
Polecam!
Składniki:
- 1 średnia kapusta pekińska
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 duża marchewka
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 jabłko
- 1 mała cebula
- 1/2 pęczka koperku
- majonez/jogurt
- sól, pieprz
Wykonanie:
Warzywa obieram i myję . Kapustę szatkuję i przekładam do miski. Marchewkę i jabłko ścieram na tarce na dużych oczkach. Seler naciowy kroję w plasterki, cebulę w drobną kostkę, a koperek siekam. Fasolę osączam z zalewy. Do kapusty dodaję pozostałe składniki. Dodaję majonez z jogurtem 1:1 i doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz