Szybki przepis na pysznego, aromatycznego pstrąga smażonego,
to moja dzisiejsza propozycja na pyszny obiad.
Do tego ulubione dodatki i obiad w kilka minut gotowy.
Składniki:
- 2 pstrągi
- 1 średnia cytryna
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- mąka pszenna
- masło klarowane
- sól, pieprz biały
Wykonanie:
Rybę oczyścić, umyć i osuszyć. Połowę cytryny pokroić w cztery plasterki. Czosnek i pietruszkę posiekać i razem wymieszać. Rybę oprószyć w środku i z wierzchu solą i pieprzem, a z zewnątrz dodatkowo skropić jeszcze cytryną. Następnie nafaszerować pietruszką i włożyć po 2 plasterki cytryny. Na patelni rozgrzać masło. Rybę obtaczamy w mące i smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz