Szybka, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej
z papryką zieloną i selerem naciowym.
Idealnie się sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub do grilla.
Składniki:
- 1 średnia kapusta pekińska
- 1 zielona papryka
- 2 pomidory
- 3 łodygi selera naciowego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 pęczka koperku
- majonez/jogurt naturalny
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać, przełożyć do miski. Paprykę i pomidor pokroić w mniejszą kostkę, a seler naciowy w krążki. Kukurydzę osączyć z zalewy, koperek posiekać. Do kapusty dodać wszystkie warzywa, wymieszać. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać majonez z jogurtem 1:1. Całość dokładnie wymieszać.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz