Zupa kalarepowa z jarmużem i kaszą manną
to mój dzisiejszy przepis na smaczny obiad.
Pysznie, zdrowo i kolorowo, polecam.
Składniki:
- 2 L bulionu
- 3 kalarepy z liśćmi
- 3 marchewki
- 2-3 ziemniaki
- 2 garście jarmużu
- 3 łyżki kaszy manny
- 1 cebula
- masło
- sól, pieprz
Wykonanie:
Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, zeszklić cebulę. Dodać kalarepę, ziemniaki oraz marchewkę, chwilę podsmażyć. Wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Liście kalarepy oraz jarmuż porwać na mniejsze kawałki, dodać do zupy, wsypać kaszę manną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość gotować jeszcze przez chwile, aż liście będą miękkie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz