Jeżeli lubicie makaron i szpinak, to ten przepis jest własnie dla Was.
Do tego dorzucamy tylko pomidory suszone, trochę sera i obiad gotowy.
Świetnie się tu sprawdza dojrzałe, czerwone włoskie pomidory suszone Ponti
Świetnie się tu sprawdza dojrzałe, czerwone włoskie pomidory suszone Ponti
Taki obiad to ja lubię! A Wy?
Składniki:
- 300 g makaronu spaghetti
- 400 g świeżego szpinaku
- 280 g suszonych pomidorów Ponti
- tarta mozzarella (opcjonalnie)
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Wykonanie:
Suszone pomidory Ponti, pokroić na mniejsze kawałki. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Na dużej patelni rozgrzać olej z pomidorów, podsmażyć na nim cebulę, dorzucić czosnek, a po 2-3 minutach wrzucić szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Całość dusimy aż szpinak zrobi się miękki. Do szpinaku dodajemy gorący, odcedzony makaron oraz pokrojone pomidory. Całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypać serem.
Smacznego!
Idealny obiad dla mnie:)
OdpowiedzUsuń