Lekko pikantna sałatka śledziowa z twarogiem i jabłkiem.
Do podkręcenia smaku użyłam soku Limmi.
To naturalny sok, wyciśnięty ze świeżych sycylijskich dojrzałych cytryn.
Mała 200 ml buteleczka Limmi mieści w sobie sok z kilograma cytryn.
Składniki:
- 250 g filetów śledziowych a`la matias
- 250 g twarogu
- 1 dymka ze szczypiorem
- kawałek papryczki chilli
- 1 małe jabłko
- 1 łyżka soku z cytryny Limmi
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Śledzie, jabłko, cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Szczypior i papryczkę chilli pokroić na mniejsze kawałki. Dodać twaróg, wymieszać. Na koniec dodać sok z
cytryny Limmi, miód oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i odłożyć
na godzinę do lodówki by przeszły sobą całe smaki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz