Delikatny filet z indyka w mleku kokosowym,
to szybki przepis na pyszne danie.
Do tego tylko ryż, ulubiona surówka i
obiad gotowy. Polecam :)
Składniki:
- 500 g filetu z indyka
- 250 ml mleka kokosowego
- 200 ml bulionu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1,5 cm imbiru
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebule pokroić w półplasterki, imbir i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, zeszklić. Następnie dodać mięso, czosnek oraz imbir, podsmażyć, dolać 200 ml bulionu, gotować 10 minut. Po tym czasie wlać mleko kokosowe, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do momentu aż sos zgęstnieje.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz