Młoda kapusta zasmażana z dodatkiem dużej
ilości koperku to moja dzisiejsza propozycja
na pyszny i szybki dodatek do obiadu.
A tu zapraszam na młodą kapustę z marchewką.
Składniki:
- 1 mała główka kapusty
- 1 cebula
- 4 łyżki masła
- 1 łyżka mąki pszennej
- pęczek koperku
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę umyć, poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać kapustę i podlać szklanką wody. Dusić 10-15 minut do miękkości kapusty. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę, mieszać aż zrobi się zasmażka. Dodać do kapusty, wymieszać. Koperek drobno poszatkować. Do kapusty dodać koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Smacznego:)
Bardzo lubię młodą kapustę w takim wydaniu, pychotka :)
OdpowiedzUsuń