Lekka i kolorowa sałatka z roszponki,
czerwonej papryki, kukurydzy i mozzarelli.
Na dodatek sałatka jest bardzo pyszna,
zdrowa i szybka do zrobienia.
Składniki:
- 100 g roszponki
- 120 g mozzarelli
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- pęczek rzodkiewki
- 3 ogórki kiszone
- 1/2 cebuli
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Paprykę pokroić w paseczki. Ogórki i rzodkiewkę pokroić w półplasterki, a mozzarellę w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Cebulę pokroić w półksiężyce. Do miski wrzucić roszponkę dodać wrzystkie warzywa oraz mozzarellę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec skropić oliwą, wymieszać. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz