Pyszna, rozgrzewająca zupa z kapusty włoskiej
i białej fasoli. Ja dodatkowo dodałam do zupy
ryżu przez co zupa stała się bardzo sycąc.
Idealna na mroźne dni.
Składniki:
- 2 L bulionu
- 1/2 główki kapusty włoskiej
- 1 puszka białej fasoli
- 1/2 szklanki ryżu
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- majeranek
- kminek mielony
- pieprz cayanne
- sól, pieprz
Wykonanie:
Warzywa obrać i umyć. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półksiężyce a marchewkę w talarki.W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę z marchewką i czosnkiem, podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę, przesmażyć całość. Zalać bulionem, dodać przyprawy, zagotować. Następnie do gotującej zupy wsypać ryż. Gotować do miękkości ryżu. Na sam koniec dodać fasolę, zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Smaczneg :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz