Kolejna sałatka na blogu tym razem z awokado, pomarańczą i orzechami.
Sałatka jest lekka, smaczna i bardzo witaminowa.
Jeżeli nie lubicie w słodkich sałatkach cebuli to zwyczajnie ja pomińcie,
chociaż ja bardzo ją lubię w takich połączeniach smakowych.
Składniki:
- 3 garście szpinaku baby
- 1 duża pomarańcza
- 1 awokado
- 1/3 czerwonej cebuli
- 1 garść orzechów włoskich
dressing
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka octu winnego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Pomarańczę i awokado obrać, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półksiężyce, orzechy uprażyć na patelni. Na półmisku ułożyć szpinak, na to pomarańczę,
awokado i cebulę. Posypać uprażonymi orzechami. Wszystkie składniki na sos wymieszać dokładnie, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym
sosem polać sałatkę. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz