Makaron z kapustą i mięsem mielonym to moja dzisiejsza propozycja na
pyszny obiad. Przepis jest banalnie łatwy i szybki do zrobienia,
a danie smaczne i bardzo sycące.
Polecam :)
- mała główka białej kapusty
- 600 g mięsa mielonego
- 300 g makaronu
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- kminek mielony
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę umyć, poszatkować. W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić kapustę, podsmażyć. Następnie podlać wodą, dusić aż kapusta będzie miękka. Na patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, następnie dodać mięso mielone. Całość razem smażymy, aż mięso nabierze ładnego brązowego koloru. W miedzy czasie ugotować makaron al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Do kapusty przełożyć mięso oraz makaron, wymieszać. Całość doprawić do smaku kminkiem, solą i pieprzem, podsmażyć jeszcze przez kilka minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz