Dziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w
plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób mamy prosty,
plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób mamy prosty,
szybki bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację.
Składniki:
- 3 duże kulki mozzarelli
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka bazylii
- sól, pieprz
Wykonanie:
Mozzarellę osączyć z zalewy, każda pokroić na 4 plastry. Jajka roztrzepać w miseczce, dodać mleko, bazylię, sól i pieprz do smaku. Krążki mozzarelli panierujemy w jajku a następnie w bułce tarty, panierujemy drugi raz. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku z tłuszczu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz