Roladki drobiowe z cukinią gotowane w foli spożywczej. To fajna alternatywa dla
tradycyjnych roladek. Do tego są szybkie, zdrowe i bardzo smaczne.
Moje roladki podałam z brązowym ryżem i surówką z kapusty
Składniki:
- 2 podwójne filety z kurczaka
- 1 cukinia
- słodka mielona papryka
- suszona bazylia
- sól, pieprz
dodatkowo
- folia spożywcza
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół ( by powstało 8 kotletów). Każdy rozbić uważając by nie podziurawić, doprawić solą, pieprzem, bazylią z obu stron, a czerwoną papryką tylko ze strony zewnętrznej roladki.
Cukinie umyć i pokroić wzdłuż w bardzo cienkie plastry. Na każdy płat mięsa położyć kilka plasterków cukinii i dokładnie zwinąć w roladkę. Na blacie rozwinąć folię spożywczą, na nią położyć mięso. Ciasno zwinąć, tworząc cukierka i związać nitką. Gotowe ruloniki wkładamy do gotującej wody i na małym ogniu gotujemy przez 25-30 minut. Po ugotowaniu wyjmujemy z folii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz