Wykonanie: Wątróbkę umyć, pokroić w plastry. Każdy kawałek przykrywamy folią spożywczą, rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku z pieprzem i i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Na samym końcu solimy nasze kotlety. SMACZNEGO!
Zrobiłem dzisiaj na obiad takie same kotlety z tej wątróbki wyszło mega smaczne i w dodatku kruche. Polecam Wszystkim wyprobować a smaży się 10-15 z oby stron aż będą miękkie (na malutkim gazie)
Wyglądaja bardzo smacznie ile takie kotlety się smażą min? jutro wyproboje.i Miękkie są?
OdpowiedzUsuńZrobiłem dzisiaj na obiad takie same kotlety z tej wątróbki
OdpowiedzUsuńwyszło mega smaczne i w dodatku kruche. Polecam Wszystkim wyprobować
a smaży się 10-15 z oby stron aż będą miękkie (na malutkim gazie)