Odlewamy szklankę mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się wszystko rozpuści. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać masę i ugotować budyń. Ostudzić. Ucieramy masło na puszystą masę, dodając po łyżce budyniu. Pod koniec dodać 150 g wiórków i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Krem podzielić na trzy części. Na dno formy wyłożyć krakersy, przykryć je krem w ten sposób powstaną 3 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy wiórkami kokosowymi, ciasto przykryć folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO :)
Pysznie :)
OdpowiedzUsuńŁadnie wyglada i napewno smaczne
OdpowiedzUsuńFajnie i pysznie, a co z cukrem?
OdpowiedzUsuńMleko zagotować z cukrem.
UsuńJuż dopisałam, dzięki.
Pycha. Musze spróbowac
OdpowiedzUsuńTak jest pysznny, tylko ma jeden minus, strasznie szybko znika.
UsuńA jaki budyń?
OdpowiedzUsuńJa użyłam śmietankowe bez dodatku cukru, każdy po 40 g
Usuńczy można tą folia aluminową przekryć ciasto ,wiem jest ona trująca
UsuńTak można
UsuńJakie wymiary blachy
OdpowiedzUsuńJest napisane w przepisie, blaszka 21x32 cm
Usuń