Pyszne wilgotne ciasto do popołudniowej kawy albo herbatki idealne.
Jego zaletą jet również to ,że jest łatwe,szybkie i tanie.
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 15 dag masła
- 0.5 litra kefiru
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 płaska łyżka sody
- 2 łyżki dżemu
Polewa:
- 100 g czekolady
- 50 g masła
Wykonanie:
Mąkę przesiewamy razem ze sodą do miski.
Następnie wlewamy kefir, kakao,cynamon,cukier,dżem oraz masło (stopione i wystudzone).
Dokładnie mieszamy by ciasto było jednolite.
Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 45 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu ciasta polać polewą czekoladowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz