Indyk w sosie koperkowym to proste do przygotowania danie,
które posmakuje każdemu. W ten sposób możecie zrobić kurczaka
i również będzie smacznie i szybko. Filet z indyka w sosie koperkowym
zazwyczaj podaję z ryżem lub z gnocchi.
Składniki:
- 600 g fileta z indyka
- 350 ml śmietanki 30%
- pęczek koperku
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka papryki
- pieprz młotkowany
- sól
Wykonanie:
Mięso myję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki o grubości 2 cm. Koperek drobno siekam. Każdy kawałek oprószam papryką, czosnkiem solą i pieprzem. Patelnie rozgrzewam z małą ilością oleju. Mięso obsmażam na małym ogniu z dwóch stron, by lekko się zrumieniło. Całość podlewam śmietanką, dorzucam koperek i duszę aż mięso będzie miękkie, a sos zrobi się gesty.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz