Polędwiczka wieprzowa w sosie curry to świetny pomysł na ekspresowy
i pyszny obiad. Mięsko wyszło mięciutkie, aromatyczne i gwarantuję,
że każdy będzie zachwycony ich smakiem!
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 1 cebula
- 150 ml śmietanki 30%
- masło klarowane
- 1 łyżeczka curry
- sól pieprz
Wykonanie:
Mięso myję, osuszam i kroję w 1,5-2 cm plastry. Cebulę kroję w kostkę. Każdy kawałek spłaszczam w dłoni i oprószam solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam masło i na średnim ogniu smażę mięso. Z jednej strony 4 minuty, następnie obracam i smażę z drugiej strony 3 minuty. Ściągam mięso z patelni, wrzucam cebulę, podsmażam. Następnie dodaję curry i wlewam śmietanę. Gdy sos lekko zgęstnieje, wkładam polędwiczki
i duszę razem przez 1 minutę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz