Pewnie nie wszystkim przypadnie mój dzisiejszy przepis, ale my lubimy.
Może nie często, ale od czasu do czasu gości na naszym stole. Tak więc
zapraszam po przepis na wątróbkę z bakłażanem, cukinią i pomidorem.
- 500 g wątróbki drobiowej
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 2 pomidory
- 6-8 pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- masło do smażenia
- mąka pszenna
- majeranek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cukinię i bakłażan kroję na mniejsze paski. Pomidor w ósemki, pieczarki w plasterki, a cebulę w półplasterki. Szczypiorek siekam. Na patelni podsmażam cebulę, dodaję pieczarki smażyć przez 5 minut. Następnie dodaję bakłażan, cukinię i smażę przez kolejne 5 minut. Po tym czasie wrzucam pomidory, doprawiam do smaku solą i pieprzem i podsmażam całość do momentu, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie wątróbkę oczyszczam, myję i kroję na mniejsze kawałki. Każdy kawałek posypuję majerankiem i delikatnie oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewam masło, smażę wątróbkę. Wątróbkę ściągam z ognia, doprawiam do smaku solą i pieprzem i przekładam do warzyw. Dodaję posiekany szczypiorek i
delikatnie mieszam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz