Pyszne, delikatne, soczyste kotlety z piersi kurczaka,
to taka alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych.
Ja osobiście wolę kotlety schabowe, a Wy które wybieracie?
Składniki:
- 4 pojedyncze filety z kurczaka
- 2 jajka
- mąka pszenna do oprószenia
- bułka tarta do panierowania
- masło klarowane
- sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso myję, osuszam, przekrawam wzdłuż i delikatnie rozbijam tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószam solą i pieprze. Do miski wbijam jajka i roztrzepuję. Kotlety obtaczam najpierw w mące, strzepuję nadmiar mąki, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam masło. Smażę na średnim ogniu, aż ładnie się przyrumienią.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz