Dziś zapraszam Was na szybką, smaczna i bardzo prostą zupę z cukinii z fasolą.
Ja poszłam na łatwiznę i użyłam fasoli z puszki, a Wy zróbcie jak wam pasuje.
Polecam:)
Składniki:
- 1,5 L bulionu
- 2 cukinie
- 2 puszki drobnej fasoli
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 1-2 marchewki
- 1 cebula
- 150 ml śmietany 12%
- masło
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę pokroić w półksiężyce, a marchewkę i cukinię w kostkę. W garnku rozgrzać tłuszcz i zeszklić cebulę, dodać marchewkę, chwilę przesmażyć i dorzucić cukinię. Dusić całość przez 5 minut. Następnie zalać bulionem, zagotować i gotować przez 10 minut. Na koniec dodać fasolę oraz zielony groszek . Śmietanę zahartować, wlać do zupy. Całość doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz