Dziś dzielę się z Wami przepisem na szybkie danie bezmięsne.
Kaszę kuskus z warzywami w takim połączeniu świetnie się
sprawdzi jako, pyszny obiad albo drugie śniadanie do pracy.
Tu zapraszam na kuskus z cukinią
Składniki:
- 300 g kaszy kuskus
- 1 marchewka
- kilka pomidorków koktajlowych
- szklanka zielonej fasolki szparagowej
- 1/2 brokułu
- 1/2 puszki kukurydzy
- natka pietruszki
- masło/oliwa
- sól, pieprz
Wykonanie:
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, cebulę w półksiężyce, a pomidorki na pół. Brokuł podzielić na różyczki, a fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać marchewkę i fasolkę. Zalać wodą, lekko posolić. Gdy warzywa będą al-dente dodać brokuł, gotujemy do miękkości brokułu. Warzywa odcedzić, dodać pomidorki i kukurydzę. Kaszę kuskus przygotować według przepisy na opakowaniu. Gotową kaszę wymieszać widelcem, dodać ugotowane warzywa oraz natkę pietruszki. Doprać do smaku solą, pieprzem, skropić oliwą i dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz