Kurczak marynowany w musztardzie z
miodem to moja propozycja na pyszny obiad.
Do tego szybki pod warunkiem, że mięso
przygotujemy dzień wcześniej.
Składniki:
- kurczak u mnie 2 szt każda po 1,3 kg
- 6-8 łyżek musztardy
- 2 łyżki miodu
- 5 łyżek oleju
- 3 ząbki czosnku
- słodka czerwona papryka
- chilli
- carry
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć. Do miski przełożyć musztardę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, olej oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać, natrzeć kurczaka i odłożyć do lodówki na całą noc. Kurczaka wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190°C i pieczemy przez 70 minut.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz