Surimi czyli paluszki krabowe to świetny
dodatek do sałatek. Dziś połączyłam je razem
z ryżem, ogórkiem zielonym i papryką.
I tak w szybki sposób powstala pyszna
i sycąca sałatka. A tu zapraszam na
Składniki:
- 250 g surimi
- 3/4 szklanki ryż
- 1 ogórek zielony
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 papryka czerwona
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 mała cebula
- 2 łyżki posiekanego koperku
- majonez
- sól, pieprz
Wykonane:
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Przepłukać, odcedzić, przełożyć do miski. Surimi, seler naciowy pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Papryką, ogórka, cebulę pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Wszystko przełożyć do miski z ryżem, wymieszać. Dodać majonez, sól, pieprz do smaku, jeszcze raz wymieszać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz