Curry z indykiem, jarmużem i makaronem penne
to moja dzisiejsza propozycja na pyszny,
rozgrzewający i szybki obiad.
Składniki:
- 500 g filetu z indyka
- ok 300 makaronu penne
- 300 ml mleka kokosowego
- 3 garście jarmużu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 cm imbiru
- olej do smażenia
- 2 łyżeczki curry
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę, mięso pokroić w kostkę, jarmuż porwać na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać tłuszcz, zeszklić cebulę z imbirem i czosnkiem. Dodać mięso, podsmażyć. Wlać mleko kokosowe, dodać curry oraz sól do smaku. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut. Następnie dodać jarmuż, dusić jeszcze 5 minut. W międzyczasie ugotować makarony, odcedzić. Dodać do reszty, wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz