Kotlety mielone faszerowane pieczarkami
to pomysł na szybki i tani obiad.
Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne.
A tu zapraszam na faszerowane fetą lub cukinią.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 300 g pieczarek
- 2 cebule
- 1 jajko
- 1 czerstwa mała bułka
- bułka tarta do obtoczenia
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i połowę cebuli zeszklić na oleju. Jajko, bułkę i pozostałą cebulę dodać do mięsa, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę, spłaszczamy i nakładamy pieczarki z cebulą. Zlepiamy formując kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz