Strony

Kategorie

Kotlety mielone faszerowane pieczarki






Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 

to pomysł na szybki i tani obiad.

Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne.

A tu zapraszam na faszerowane fetą lub cukinią.






Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 300 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa mała bułka
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

 Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i połowę cebuli zeszklić na oleju. Jajko, bułkę i pozostałą cebulę dodać do mięsa, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę, spłaszczamy i nakładamy pieczarki z cebulą. Zlepiamy formując kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią.

Smacznego :)









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz