Kapusta czerwona z jabłkiem to moja
dzisiejsza propozycja na pyszny dodatek
do obiadu. Świetnie smakuje na ciepło
jak i na zimno. Polecam:)
Składniki:
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 1 kwaśne jabłko
- cebula
- olej
- ocet
- cukier
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka. Zalać szklanką wody, dusić do miękkości ok 20 minut od czasy do czasu przemieszać. Cebulę pokroić w kostkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni zeszklić cebulę. Do kapusty dodać cebulkę, jabłko. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem. Całość poddusić jeszcze przez 5 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz