Szybka sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem i mozzarellą,
Taką sałatkę możecie zrobić sobie na kolację,
bądź zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie.
Składniki:
- 1 średnia kapusta pekińska
- 250 g mozzarelli
- 3 pomidory
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 małą czerwona cebula
- 2 garście bazylii
sos
- 5 łyżek oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa myję. Kapustę szatkuję i przekładam do miski. Mozzarellę i pomidory kroję w kostkę tej samej wielkości. Cebulę kroję w drobną ko0stkę, seler naciowy w plasterki, a bazylię siekam niezbyt drobno. Wszystko dodaje do miski z kapustą, doprawiam mieszam. Do słoiczka wlewam oliwę, ocet balsamicznym, miód i doprawiam do smaku solą i pieprze. Gotowym sosem polewam sałatkę i dokładnie mieszam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz