Pyszna, zdrowa i kolorowa surówka z białej kapusty
z papryką i rzodkiewką. Do tego bardzo szybka do zrobienia.
Idealna jako dodatek od obiadu, polecam :)
Składniki:
- 1/2 małej białej kapusty
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/3 zielonej papryki
- 1/3 żółtej papryki
- 5 rzodkiewek
- 1/2 małej cebuli
- natka pietruszki/koperek
- 1-2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki cytryny
- cukier
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miski. Lekko solę i odkładam na 10 minut. Paprykę, rzodkiewkę kroję w kostkę. Cebulę i natkę pietruszki siekam. Do kapusty dodaję paprykę, rzodkiewkę, cebulę i pietruszkę. Delikatnie mieszam. Następnie dodaję majonez, sok z cytryny i doprawiam do smaku cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz