Szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na
domowe przyjęcie. Wystarczy gotowe francuskie ciasto, kilka składników które
zawsze znajdziemy w lodowce i ekspresowa przekąska gotowa, polecam :)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g szynki/boczku w plastrach
- 100 g sera żółtego w plastrach
- jajko
Wykonanie:
Ciasto rozwinąć, rozłożyć plastry szynki, a na nie plastry sera. Zwinąć w roladę. Pokroić w plastry ok. 2 cm. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać ślimaczki. Każdego ślimaczka posmarować rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st.C ( grzałka góra-dół) i pieczemy 17-20 minut do momentu aż ładnie się zrumienią. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz