Przepis na tego kurczaka jest banalnie prosty jak również szybki do zrobienia.
To danie z tych co samo się robi, a takie lubię najbardziej. Po upieczeniu
mięsko jest aromatyczne, mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne.
Składniki:
- 10 pałeczek z kurczaka
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 5 łyżek ketchupu
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- sól
Wykonanie:
Wszystkie składniki na sos przełożyć do miski, dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć, osuszyć włożyć do miski z sosem i wymieszać by całe mięso było obtoczone sosem. Przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki przemieszać mięso i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz