Bardzo często robię przeróżne pasty do chleba. Dziś dzielę się z Wami szybką i bardzo
smaczną pastą z twarogu i ogórka kiszonego. By wyczarować taką pastę nie
potrzebujemy wiele, wystarczy twaróg, ogórki i dużo pietruszki.
Składniki:
- 200 g twarogu
- 2-3 ogórki kiszone
- 1/2 małej cebuli
- 1/2 pęczku pietruszki
- jogurt naturalny/ majonez
- sól, pieprz
Wykonanie:
Twaróg wrzucić do miski, rozgnieść widelcem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do twarogu. Cebulę pokroi w małą kostkę, pietruszkę poszatkować, dodać do miski, wymieszać. Na koniec dodać jogurt/majonez i doprawić do smaku solą ( nie za dużo bo ogórki są słone) i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz