Kolejny przepis na sałatkę, tym razem z kapusty pekińskiej z szynką i kukurydzą.
By sałatka była lżejsza majonez można całkowicie zamienić na jogurt
naturalny. Sama sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu, a w smaku przepyszna.
Składniki:
- 1/2 kapusta pekińska
- 200 g szynki
- 1/2 puszki kukurydzy
- pęczek rzodkiewki
- 4 ogórki konserwowe
- 2 pomidory
- 1/2 białej części pora
- 1/2 pęczka pietruszki
- majonez
- jogurt naturalny
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa umyć. Kukurydzę osączyć z zalewy. Pietruszkę drobno posiekać. Kapustę pokroić w cienkie paseczki, przełożyc do miski, dodać kukurydzę i pietruszkę. Szynkę, pomidory, ogórki oraz rzodkiewkę pokroić w kostkę, por w półksiężyce, wszystko dodać do kapusty, wymieszać. Na koniec dodać majonez z jogurtem 1:1, doprawić solą i pieprzem. Wymieszac do połączenia składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz